...::: DOBRODOŠLI :::...


 
Početna stranicaPortalCalendarFAQPretraľnikČlanstvoKorisničke grupeRegistracijaLogin

Share | 
 

 Sve je zapravo san

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Poruka


avatar
I am
Sex Sex : Male Poruke 875 Pridruzn 13.02.2016 Rodendan 13.03.1920 Lokacija Dark World Godine 98


PostajNaslov: Sve je zapravo san uto 23 vel - 12:26

Inače ideaj koju si ovdje iznio doktorska je disertacija nekoliko velikih imena kroz povijest filozofije kao i radova i literature okupljene oko Antropozofije i sa tom idejom ja sam prvi put zakoračio na put Metafizike i uopće poimanja Ezoterije.
Vrlo je zanimljivo pitanje kada se susretneš prvi puta sa njim intuitivno ili kada te netko bocne sa takvim pitanjem il iidejom sličnoj tome i ja bih ti preporučio da pročitaš primjericce "Orlov Dar" ili "aktivna strana beskraja", obe knjige su jako čitk oštivo i jako zanimljivo, a znat ćeš zašto ti ih preporučih vrlo brzo nakon što ih počneš čitati.
Inače mnogo autora iz različitih Mističnih tradicija Afrike i Indije sa različitom terminologijom objašnjavaju upravo ovo isto pitanje koje si ti tu naveo.
Moderna Kvantna fizika pjev asličnu pjesmu jer govori kako o promatraču ovisi promatranje fizičke stavrnosti pa tako proizlazi da ju promatrač (svaki ponaosob) i kreira samo se slučajno sve (ili barem većina) podudaraju. Mnogo stvari u najnovijim Znanstvenim (ne)zakonitostima upravo su mind-blowing (kao recimo kada gledaš vektor ili polarnost neke jako male čestice koristiš svijetlost to jest foton koji ode tamo gdje si ti mislio da će otići to jest tamo gje si pogledao a ne tamo gdje bi trebao biti, ako uzmemo u obzir da je neka svijetlost koja je sada ovdje krenula prema nama prije više miliona godina a mi ju u ovom trenutku promatramo na uzorku nekih takvih jako malih veličina to znači da mjenjamo prošlost univerzuuma jer smo promijenili poziciju jednog fotona svojim promatranjem istog)
Medjutim ova znanstvena dostignuća samo su početak i uvod u jednu malo ozbiljniju Znanost kojom se bave malo ozbiljniji znanstvenici a koja se danas smatra Mističnom ostavštinom drevnih Tantrika ili primjerice neke ShivaShankara-Charya tradicije koja sve ovo zna u detalje.
Za mene to je samo potvrda da ono što učim ima puno više smisla neo što ljudi misle i da ono što prakticiram daje odgovore i zna gdje i kako za razliku od pomenutih koji tek počeše tapkati po mraku na prvih metar - dva kvadratna po prostoriji koja ima dimanzije 40 X 80 miliona milja površine...
No da ne bih davio u nedogled, osim tih istinski Mudrih drevnih tradicija postoji puno više novih (i ne tako mudrih, ali barem dijelom temeljenih na starim) i postoji nekoliko čudnih i posebnih koji pokušaše pomiriti i zbližiti te različite terminologije i pristupe pod zajednički nazivnik i na taj način potencijalnim tragačima koj bi nekada u nekom trenutku u budućnosti mogli postaviti pitanje koje si ti ovdje postavio pa su od drugih inih stvari sačinili i ovaj dijagram koji djelomično i odgovara na to tvoje promišljanje:


Ovo je preliminarna hijerarhija koja se koristi u nekoliko Okutlnih i Mističnih tradicija, pa čak i u Antrpozofskim i nekim filozofskim pravcima nekih malko egzotičnijih autora (neću nabrajati i imenovati imena svih podsvijetova i karakteristike svakog od njih u tančine, ali čisto radi okvirno i radi lakšeg sporazumijevanja tj. radi toga da ti se malo razjasne termini koji se spominju na moru mjesta uokolo po raznim forumima i knjigama). Dakle najniži je pod brojem 1, najviši pod brojem 8 (iako se već na 4-tom sva hijerarhija za onog koji je na tom nivou ruši i više ne postoji jer doživljava sve kao istovjetnu Mokshu, kao Kensho, Satori, Nirvi Kalpa Samadhi...)
[Vrh] Go down
Korisnički profil


avatar
I am
Sex Sex : Male Poruke 875 Pridruzn 13.02.2016 Rodendan 13.03.1920 Lokacija Dark World Godine 98


PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san uto 23 vel - 12:27

8. - II -
7. - II -
6. (tri neimenovana svijeta potpuno nemoguća za razumjeti ljudskom intelektu ili logici, u nekim tradicija svejedno nose imena ili odredjene nazive)
_________________________

5. Pravi dom duše - Samo ime kaže- 'Utpati Prakaranam' Sam Izvor prakreacije, Vječni Bljesak beskonačne svijesti bez prostora i vremena, neomedjen, netaknut, neuprljan, nerazdvojen ali sa beskonačnim potencijalom i težnjom da počne sa "pucanjem" rastavljanjem.. kreacijom miliona Univerzuuma i nebrojenih ciklusa.. Brahma(n)....
_________________________

4.Super Kauzal - Dom Fizičke i sve ostale Kauzalnosti, Pra ideja, manifestacija same Akashe, Suština bića kao odvojene gotovo beskonačne Svijesti i bljeska proviđenja... Sve u svemu-- Bog, stvaralačka, održavalačka i razaračka suština i izvor Iluzije i "igre sa samim sobom" ...
_________________________

3.Kauzal - Anđeoska hijerarhija i podvijestovi - svako fizičko postojanje ima svoj 'Raport' ovdje - za čovjeka vrlo sofisticiran svijet - Osvijštavanje Kauzala obično uzrokuje krajem Tonalnog postojanja ali ne mora uvijek.. oni koji ostanu na Zemlji su proroci i Sveci... Veoma čist svijet...
_________________________

2.Astral - san fizičkog postojanja - veliki prekid od viših ka nižim - medju'svijest' - puno podsvijetova, entiteta, bića, čak elementala i larvi, još uvijek prljav ali ne kao Tonal... 'Lucidan san' je čisti Astral .
---------------------------------

1.Fizičko postojanje - Tonal - najniži oblik svijesti od svijesnih - san u snu, čista Iluzija sa primejsima sjećanja na Sebe...
---------------------------------
[Vrh] Go down
Korisnički profil
 
Sve je zapravo san
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
...::: DOBRODOŠLI :::... :: Društvo :: Fenomeni i ostale misterije-
Forum(o)Bir: