...::: DOBRODOŠLI :::...


 
Početna stranicaPortalCalendarFAQPretraľnikČlanstvoKorisničke grupeRegistracijaLogin

Share | 
 

 Nestale civilizacije

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Poruka


avatar
I am
Sex Sex : Male Poruke 875 Pridruzn 13.02.2016 Rodendan 13.03.1920 Lokacija Dark World Godine 98


PostajNaslov: Nestale civilizacije pon 22 vel - 18:28

Atlantida je na Santoriniju?
Atlantidu je prvi spomenuo grčki filozof i pisac Platon još par stotina godina prije Krista, kako bi ilustrirao svoje političke teorije. Prema njemu, Atlantida je bila velik otok, veličine Libije i Azije zajedno, a nalazio se “s one strane Heraklovih stupova", donosno, iza Gibraltara. U sredini otoka nalazila su se dva izvora, jedan s hladnom, a jedan s toplom vodom, a oko njih su se nalazili bazeni za kupanje. Postojalo je više gradova i tri pristraništa. Stanovništvo je uživalo u sreći i bogatstvu sve dok njihovi carevi nisu zaratili s ostatkom svijeta. Atlantiđanima neprijateljsku vojsku predvodili su Grci, na čelu s Atenjanima – u bitci su Grci pobijedili i spriječili Atlantiđane da se prošire "s ove strane Heraklovih stupova".
Od tada su se tom legendom bavili mnogi, od ozbiljnih znanstvenika do raznih šarlantana. Zbog toga su nastala mnoga vjerovanja o lokaciji Atlantide, pa tako neki pretpostavljaju da se nalazila kod Kariba, drugi da je Atlantida zapravo Malta, ali većina smatra kako se nalazila na sredozemnom otoku Thira, koji odgovara Platonovom opisu. Od Thire je danas ostalo popularno turističko središte, Santorini.
[Vrh] Go down
Korisnički profil


avatar
I am
Sex Sex : Male Poruke 875 Pridruzn 13.02.2016 Rodendan 13.03.1920 Lokacija Dark World Godine 98


PostajNaslov: Re: Nestale civilizacije pon 22 vel - 18:28

Prema istraživanjima, Thira je uništena 1500 godina pr. K. snažnom eksplozijom, a s otokom je nestala i visoka minojska kultura o kojoj se danas vrlo malo zna. Rezultati iskapanja podudaraju se s Platonovim opisima, a vidljivo je kako je na današnjem Santoriniju nekoć vladalo veliko bogatstvo – arhitektura je bila na visokom stupnju, postojala je kanalizacija, slikarstvo i kiparstvo su cvjetali, postojala je i napredna flota brodova... Međutim, sve je to nestalo doslovce u jednom danu kad je vulkanski otok eksplodirao. Nastali tsunamiji kretali su se prema Kreti, matičnom otoku Minojaca, i tamo razorili palače, hramove, gradove – cijelu minojsku kulturu.

Lemurija, kontinent majmuna
Ime ovog navodnog kontinenta izvodi se od lemura, vrste majmuna, koja se javlja samo na obali Indijskog oceana i na Madagaskaru. Zbog toga su znanstvenici zaključili da je između Indije i Madagaskara postojao kontinent, jer lemuri ne bi mogli savladati morsku površinu koja se nalazi između. Prema Heleni Blavatsky i njenom djelu Tajna doktrina, na svijetu postoji sedam rasa, a treća, prva potpuno ljudska rasa, živjela je upravo na Lemuriji. Stanovnici Lemurije bili su divovskog rasta, hermafroditi, legli su jaja, mentalno su bili nerazvijeni, ali duhovno čišći od idućih rasa. Ako vas zanima, na Atlantidi je živjela četvrta rasa, a mi smo trenutno peta!

Mu i Edenski vrt
Zahvaljujući Jamesu Churchwardu, britanskom istraživaču, Mu i Lemurija danas se često poistvojećuju. Međutim, Mu se navodno nalazio u Tihom oceanu, a na njemu je bio i Edenski vrt. Također, Churchward je tvrdio kako je povijest stvaranja (ona prema Bibliji) započela upravo na Muu, kontinentu koji je imao čak 64 milijuna stanovnika, prije potonuća, naravno. Stanovnici su bili podijeljeni u deset plemena, kontinent su prekrivale sočne livade, a životinje nisu bile opake – u miru su živjeli i janjci i vukovi. Navodno su se Maje smatrale nasljednicima Mua koji su uspjeli izmaći katastrofi. Osim toga, istraživač Augustus Le Plongeon, koji je prvi spomenuo Mu, tvrdio je kako je egipatsku civilizaciju osnovala kraljica Moo, izbjeglica s Mua, kasnije poznata kao Izida, egipatska božica.

Atland, raj na sjeveru?
Još je starija od priče o Lemuriji ona o Atlandu ili Aldlandu, tajanstvenom kontinentu koji se nalazio sjeveroistočno od Velike Britanije, a, začudo, na njemu je vladala suptropska klima. Stanovnici, naravno, bijahu bogati i moćni, a vladali su velikim dijelovima Europe i Afrike. Današnja Velika Britanija koristila im je kao kaznionica na koju su slani zločinci. Kontinent je uništen 2193. godine prije Krista, naravno, nekom misterioznom kozmičkom katastrofom, a sve je to zapisano u još misterioznijoj knjizi Oera-Linda.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
 
Nestale civilizacije
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
...::: DOBRODOŠLI :::... :: Društvo :: Fenomeni i ostale misterije-
Forum(o)Bir: